Spelers van buitenaf, veranderende wet- en regelgeving en veranderingen tussen publiek en privaat; de opzet van een Academie

Ambulancezorg Nederland

Vraag van de opdrachtgever

Wat is de toegevoegde waarde van de vereniging voor de leden? Hoe kan de vereniging haar leden nog beter ondersteunen en welke producten en diensten passen hierbij?

Het project

De ambulancezorg-sector is sterk in beweging door spelers van buitenaf, veranderende wet- en regelgeving en veranderingen tussen publiek en privaat. Centrale vraagstelling in de strategiebepaling van AZN is: Wat is de toegevoegde waarde van de vereniging voor de leden?

Om tot een antwoord te komen is er een bestuurdersconferentie georganiseerd om te herijken of de vereniging nu op de goede weg zit. Door middel van een kwalitatief ledenonderzoek en de bestuurdersconferentie zijn thema's, waaronder opleiding en kwaliteit gedefinieerd die in position papers beschreven zijn. In navolging op de bestuurdersconferentie is een variantenstudie uitgevoerd naar de bestuurlijke herinrichting van het ambulanceonderwijs en de positionering van de eigen Academie (kennis- en dienstencentrum) hierin.

Ambulancezorg Nederland is de sectororganisatie voor de ambulancezorg. Haar leden zijn de vergunning houdende ambulanceorganisaties, met in totaal 680 ambulances en ca. 5040 medewerkers. AZN vertegenwoordigt haar leden in het maatschappelijke verkeer en bevordert de optimale randvoorwaarden voor haar leden.

Bekijk de website op: www.ambulancezorg.nl